3 July 2022 23:06.
Odaberite jezik:  |  Potrebna pomoć

Politika privatnosti

Ažurirano 23-04-2021

Nova Pijaca posvećena je zaštiti Vaše privatnosti. Ova Politika privatnosti objašnjava na koji način Nova Pijaca prikuplja, koristi i otkriva Vaše lične podatke.

Pristupanjem ili upotrebom naše usluge potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da prihvatate ovu Politiku privatnosti. 

Definicije i ključni pojmovi

Sledeće definicije služe da biste što jasnije razumeli pojmove u ovoj Politici privatnosti,:

 • Kolačić: Koristi se za identifikaciju Vašeg pregledača, pružanje analitike, pamćenje informacija o Vama.
 • Kompanija: kada se u ovoj Politici spominju „Kompanija“, „mi“, ili „naša“, to se odnosi na Novu Pijacu, koja je odgovorna za Vaše podatke prema ovoj Politici privatnosti.
 • Država:  Crna Gora, sjedište Nove Pijace ili vlasnika / osnivača Nove Pijace
 • Kupac: odnosi se na kompaniju, organizaciju ili osobu koja se prijavi za korišćenje usluge Nove Pijace 
 • Uređaj: bilo koji uređaj povezan s internetom, poput telefona, tableta, računara ili bilo kojeg drugog uređaja koji se može koristiti za posjetu Novoj Pijaci i koriščenje njenih usluga.
 • IP adresa: Svakom uređaju povezanom na Internet dodjeljuje se broj poznat kao adresa Internet protokola (IP). IP adresa se često može koristiti za identifikaciju lokacije sa koje se uređaj povezuje na internet
 • Osoblje: odnosi se na  pojedince koji su zaposleni u Novoj Pijaci ili su pod ugovorom da obavljaju usluge u ime jedne od strana.
 • Lični podaci: bilo koja informacija koja direktno ili  indirektno omogućava identifikaciju neke osobe.
 • Usluga: odnosi se na uslugu koju pruža Nova Pijaca kako je opisano u ovim Uslovima i na ovoj platformi.
 • Usluga treće strane: odnosi se na oglašivače, sponzore nagradnih igara, promotivne i marketinške partnere i druge čiji proizvodi ili usluge bi Vas mogli zanimati.
 • Veb stranica: Veb lokacija Nove Pijace kojoj se može pristupiti putem ovog URL-a: https://nova-Pijaca.me
 • Vi: fizička ili pravna osoba koja je registrovana kod Nove Pijace za korišćenje Usluga.

Koje podatke prikupljamo?

Vaši podaci (ime / korisničko ime, brojevi telefona, adrese e-pošte) se prikupljaju kada posjetite ili se registrujete na našoj veb stranici, izvršite narudžbu, pretplatite se na naš bilten, odgovorite na anketu ili popunite obrazac.

Takođe prikupljamo informacije s mobilnih uređaja radi boljeg korisničkog iskustva.

Kako koristimo prikupljene podatke?

Vaši podaci se mogu koristiti u sledeće svrhe:

 • Personalizacija Vašeg iskustva 
 • Poboljšanje naše veb stranice 
 • Poboljšanje korisničke usluge 
 • Za obradu transakcija
 • Za nagradne igre,  promocije, ankete ili neke druge funkcije veb lokacije
 • Za slanje periodičnih e-poruka

Kada Nova Pijaca koristi podatke o krajnjim korisnicima dobijenih od trećih strana?

Nova Pijaca će prikupljati one podatke o krajnjim korisnicima koji su potrebni za pružanje usluga njenim kupcima.

Krajnji korisnici  mogu dobrovoljno pružiti informacije koje su stavili na raspolaganje na veb lokacijama društvenih mreža. Možete kontrollisati koliko Vaših informacija veb lokacije društvenih medija objavljuju tako što ćete posjetiti te veb stranice i promijeniti postavke privatnosti.

Da li podatke koje prikupljamo dijelimo sa trećim stranama?

Informacije koje prikupljamo možemo podijeliti s trećim stranama poput oglašivača, sponzora nagradnih igara, promotivnih i marketinških partnera i drugima koji pružaju naš sadržaj ili za čije proizvode ili usluge smatramo da bi Vas mogli zanimati. Možemo ih podijeliti i sa našim sadašnjim i budućim poslovnim partnerima, a ako smo uključeni u spajanje, prodaju imovine ili drugu poslovnu reorganizaciju, možemo podijeliti ili prenijeti Vaše lične i nelične podatke našim nasljednicima.

Možemo dijeliti  IP adrese, u svrhe analitike s trećim stranama, poput partnera za veb analitiku, programera aplikacija i oglasnih mreža. Takođe možemo Vaše podatke otkriti l vladinim službenicima ili službenicima za provođenje zakona u slučaju sudskog poziva ili spora. 

Kako koristimo Vašu adresu e-pošte?

Slanjem adrese e-pošte na ovu veb stranicu pristajete na primanje e-pošte od nas. Možete promeniti postavke i otkazati primanje e-pošte u bilo kojem trenutku klikom na vezu za odjavu ili drugu opciju odjave koja je uključena u odgovarajuću e-poštu. 

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke?

Vaše podatke čuvamo samo dok su nam potrebni da bismo Vam pružili i ispunili svrhe opisane u ovoj Politici. 

Kako štitimo Vaše podatke?

Sprovodimo niz sigurnosnih mjera kako bismo  osigurali Vaše lične podatke. Koristimo upotrebu sigurnosnog servera. Sve isporučene osjetljive / kreditne informacije prenose se tehnologijom Secure Socket Layer (SSL), a zatim se šifriraju u našu bazu podataka pružatelja usluga platnog prometa, samo da bi im mogli pristupiti ovlaštene osobe s posebnim pravima pristupa takvim sistemima jer su informacije povjerljive. Nakon transakcije, Vaši privatni podaci (broj bankovne kartice, brojevi socijalnog osiguranja, itd.) se nikada neće čuvati u evidenciji. Međutim, ne možemo garantirati apsolutnu sigurnost bilo kojih informacija koje prenosite Novoj Pijaci niti garantujemo da Vaši podaci neće biti otkriveni, izmenjeni ili uništeni.

Mogu li ažurirati ili ispraviti svoje podatke?

Možete nas kontaktirati ako zelite (1) ažurirati ili ispraviti Vaše lične podatke, (2) promijeniti Vaše postavke u vezi s komunikacijama i ostalim informacijama koje primate od nas ili (3) izbrisati Vaše lične podatke koji se čuvaju na našim sistemima otkazivanjem Vašeg računa. Takva ažuriranja, ispravke, promjene i brisanja neće imati utjecaja na ostale informacije koje mi održavamo ili informacije koje smo pružili trećim stranama u skladu s ovom Politikom privatnosti prije takvog ažuriranja, ispravke, promjene ili brisanja. Da bismo zaštitili Vašu privatnost i sigurnost, možemo poduzeti razumne korake (poput traženja jedinstvene lozinke) kako bismo provjerili Vaš identitet prije nego što Vam odobrimo pristup profilu ili izvršimo ispravke. Odgovorni ste za održavanje tajnosti svoje jedinstvene lozinke i podataka o računu u svakom trenutku.

Trebalo biste biti svjesni da tehnološki nije moguće ukloniti svaki zapis podataka koje ste uneli u naš sistem. Odmah nakon prispeća Vašeg zahtjeva, svi lični podaci pohranjeni u bazama podataka i drugim medijima koji se lako mogu pretraživati bit će ažurirani, ispravljeni, promijenjeni ili izbrisani, prema potrebi, čim i koliko je to razumno i tehnički izvodivo.

Nadležan zakon

Ovom Politikom privatnosti upravljaju zakoni Crne Gore. Vaša upotreba veb stranice takođe može biti podložna drugim lokalnim, državnim, nacionalnim ili međunarodnim zakonima.

Saglasnost sa Politikom privatnosti

Registrovanjem na i korišćenjem sajta Nova Pijaca, potvrđujete da prihvatate ovu Politiku privatnosti. Ako se ne slažete s ovom Politikom privatnosti, ne bi trebalo da se registrujete na našem sajtu i koristite naše usluge.

Usluge remarketinga

Koristimo usluge remarketinga. Šta je remarketing? U digitalnom marketingu, remarketing je praksa prikazivanja oglasa putem interneta ljudima koji su već posjetili Vašu veb stranicu. Omogućava Vašoj kompaniji da „prati“ ljude širom interneta stavljajući oglase na veb lokacijama i platformama koje najviše koriste.

Privatnost djece

Ne prikupljamo svjesno podatke koji otkrivaju identitet osobe mlađe od 13 godina. Ako ste roditelj ili staratelj i znate da nam je Vaše dijete dalo lične podatke, kontaktirajte nas. Ako saznamo da smo prikupili lične podatke od osobe mlađe od 13 godina bez potvrde pristanka roditelja, pristupićemo uklanjanju tih podataka sa naših servera.

Promjene u našoj Politici privatnosti

Zadržavamo pravo da promenimo ovu Politiku privatnosti. Ako zakonom nije drugačije propisano, obavijestit ćemo Vas prije nego što izvršimo promjene u ovoj Politici privatnosti i pružiti Vam priliku da ih pročitate prije nego što stupe na snagu. Zatim, ako nastavite koristiti Uslugu, bit ćete obavezani ažuriranim Pravilima o privatnosti. Ako ne želite pristati na ovu ili bilo koju ažuriranu Politiku privatnosti, možete izbrisati svoj račun.

Facebook Pixel

Facebook Pixel je analitički alat koji Vam omogućava da izmjerite efikasnost svog oglašavanja prema aktivnosti koju ljudi vrše na Vašoj veb stranici. Pixel možete koristiti da se Vaši oglasi prikazuju pravim ljudima. Facebook pixel može prikupljati informacije s Vašeg uređaja kada koristite uslugu. Facebook pixel prikuplja informacije koje se čuvaju u skladu s njegovim Pravilima o privatnosti.

Tehnologije praćenja

 • Google Maps API


  Google Maps API je robustan alat koji se može koristiti za stvaranje prilagođene mape, mape koja se može pretraživati, prikazivanje sinhroniziranih podataka uživo sa lokacijom, planiranje ruta, stvaranje mashup-a, itd.
  Google Maps API može iz sigurnosnih razloga prikupljatipodatke od Vas i sa Vašeg uređaja.
  Google Maps API prikuplja informacije koje se čuvaju u skladu s njegovim Pravilima o privatnosti

Kontaktirajte nas

Ne ustručavajte se kontaktirati nas ako imate pitanja.